Zauważył ktoś korelację między typem pracy albo godzinami pracy, np pracą zmianową albo środowiskiem pracy, klimatyzacją a łysieniem? Ja znalazłam coś takiego w sieci:
spam://youtu.be/gaJcpkd_NbI
Co o tym sądzicie?
Re: Praca a łysienie
#2Sam wiesz , stres niszczy wszystko wiec dlaczego ma oszczedzac wlosy - stres + zanieczyszczenie srodowiska daje nam obciążenie .Ale zastanówmy się czy nie gorsza jest bezczynność . Geny nami rządzą ,tracimy włosy podobnie jak nasi rodzice .....
#3[quote="jerzy2"]Sam wiesz , stres niszczy wszystko wiec dlaczego ma oszczedzac wlosy - stres + zanieczyszczenie srodowiska daje nam obciążenie .Ale zastanówmy się czy nie gorsza jest bezczynność . Geny nami rządzą ,tracimy włosy podobnie jak nasi rodzice .....[/quote]
Dobrze myślisz i brawo za taką odpowiedź
Dobrze myślisz i brawo za taką odpowiedź
#4Czesc
Zgadzam sie w 100% , że geny mają ogromny wpływ, sam coś mogę na ten temat powiedzieć borykam się z takim problemem . Ale warto pomyslec o jakis metodach na swoje problemy ,obojetnie czy są one spowodowane genetycznie , czy ze stersu , czy z problemami w pracy. Ja poprawiłem sobie samopoczucie decydując się na uzupełnienie .
Slawek
Zgadzam sie w 100% , że geny mają ogromny wpływ, sam coś mogę na ten temat powiedzieć borykam się z takim problemem . Ale warto pomyslec o jakis metodach na swoje problemy ,obojetnie czy są one spowodowane genetycznie , czy ze stersu , czy z problemami w pracy. Ja poprawiłem sobie samopoczucie decydując się na uzupełnienie .
Slawek
#6Czesc
Wszystko fajnie ,ale nie kazdy facet moze siebie zaakceptowac bez wlosow spam juz sa decyzje indywidualne.
Slawek
Wszystko fajnie ,ale nie kazdy facet moze siebie zaakceptowac bez wlosow spam juz sa decyzje indywidualne.
Slawek
#7W moim przypadku to nie miało żadnego znaczenia, łysienie przekazane genetycznie.
Mogę polecić specjalistów z Prime Medic, którzy mi bardzo pomogli
Mogę polecić specjalistów z Prime Medic, którzy mi bardzo pomogli

#8Wydaję mi się, że ma to znaczenie, stres i warunki zewnętrzne oddziałują na nasze włosy. Mojemu mężu również pomogli zawodowcy z Prime Medic i jest bardzo zadowolony