Witam
czy ktoś was kochani słyszał o takim związku? Czy celiaklia może mieć wpływ na łysienie? Moja siostra choruje na to, a mi coraz szybciej zaczynają wypadać włosy... Proszę pomóżcie!
PS. przepraszam jak już był ten temat, ale nie znalazłem w wyszukiwarce nic
W googlu znalazłem taki artykuł spam://spam.spam/Artykuly/Zdrow ... a-lysienie ale czy to może przeskakiwać miendzy rodzeństwem?
Re: Łysienie związane z celiaklią?
#2zawsze przeciez facet ma predyspozycje do lysiny.celiakia - mysle ze nie powinna , ale to trzeba z lekarzem od celiaki porozmawiac,czasem bardziej leki niz sama przypadlosc powoduja wypadanie wlosow 

#3Należy pamiętać, że celiakia to choroba objawiająca się poważnym nieżytem jelitowym i żołądkowym, uszkodzeniem błon śluzowych tych narządów oraz zwiększonym zaniku kosmków jelitowych. Dieta koleżanko ponad wszystko
i będzie dobrze.A włoski no cóż jak zaczynają wypadać to biegiem do dermatologa napewno znajdzie przyczynę.

#4naprawdę włosy moga wypadać jak się ma jelita chore? i to nie swoje chore, a siostry? hmmm
#5stosowalam ostra diete zeby zrzucic kilogramy i niestety wlosy to odczuly i zaczely wypadac , ale z czasem organizm sie dostosowal do diety i wlosy tez wrocily do normy
Dieta w celiaki jest ubozsza wiec tez moze oslabiac wlosy , musi sie organizm przestawic i dostosowac
Dieta w celiaki jest ubozsza wiec tez moze oslabiac wlosy , musi sie organizm przestawic i dostosowac
#6pisalam o zdrowym odzywianiu juz wczesniej i podeslalam linki - mozna poczytac
#7a jak sięma celiakę to mozna brać jakiś witaminy? taki żeby włosy nie wypadały?
#8Ostatnio widziałam specialne witaminy na allgro
#10pewnie takie wypasione, jak dieta uboga to i witamin brak, tylko czy witaminy w tabletkach nie szkodzą? na celiakie w sensie.