Ja mam lysienie plackowate , raz rosna a raz wypadaja w roznych miejscach wlosy.Czy wtedy wogole jest szansa na przeszczep ,bo nie wiadomo gdzie beda nastepne ubytki.I czy warto wtedy w przeszczep inwestowac.
emil
Re: lysienie placki a przeszczep
#2hej, ja bym przeszczepu w aa nie robił, szkoda czasu i pieniędzy. Łysienie plackowate ma to do siebie, że sobie wędruje. Zrobisz przeszczep w jednym miejscu, a za miesiąc włosy wypadną w innym. Ja już jakiś czas się z tym zmagam, i powiem że rezultaty pomału widać. Nie wiem jak długo chorujesz, ale w aa mieszki włosowe są cały czas gotowe do normalnego funkcjonowania. Leczysz się pewnie, więc tak od razu się nie poddawaj.
Ja tam jestem pozytywnie nastawiony i tobie też tego życzę
Ja tam jestem pozytywnie nastawiony i tobie też tego życzę

#3hej emil
szkoda pieniędzy na przeszczep włosów, jeśli masz łysienie plackowate to przeszczep ci będzie na nic. Zrobisz je w jednym miejscu, a za miesiąc włosy ci wypadną w innym. Szkoda zachodu. Nastaw się po prostu, że leczenie trochę potrwa, ale będzie wszystko OK.
szkoda pieniędzy na przeszczep włosów, jeśli masz łysienie plackowate to przeszczep ci będzie na nic. Zrobisz je w jednym miejscu, a za miesiąc włosy ci wypadną w innym. Szkoda zachodu. Nastaw się po prostu, że leczenie trochę potrwa, ale będzie wszystko OK.
#4Witam,
Zauważyłam, że szukacie Państwo sposobu w walce z wypadającymi włosami.
Reprezentuję Klinikę Przeszczepiania Włosów i chciałam Państwa zainteresować naprawdę skuteczną metodą, która gwarantuje, że włosy pozostaną na głowie już na zawsze
Oto kilka informacji na temat transplantacji włosów:
Przeszczepianie włosów polega na przenoszeniu zdrowych cebulek włosów, pobranych najczęściej z tyłu głowy, w miejsca łysiejące. Do przeszczepu pobiera się włosy niezagrożone wypadaniem, dzięki temu w nowym miejscu pozostaną do końca życia. Efekt widoczny jest już po trzech miesiącach, bo tyle trwa powrót aktywności przeszczepionych mieszków włosowych. Po roku od zabiegu włosy osiągną długość ok. 9 – 12 cm. Sam zabieg nie jest bolesny, gdyż odbywa się w znieczuleniu miejscowym. Tego typu operacje są całkowicie bezpieczne i rekomendowane praktycznie wszystkim osobom, a także tym które utraciły włosy w wyniku poparzenia lub częściowej utraty włosów po naświetlaniu.
Pierwszym etapem takiego zabiegu jest konsultacja. W przypadku Kliniki Przeszczepiania Włosów pierwsza, wstępna konsultacja może odbyć się nawet przez Internet. Wystarczy przesłać zdjęcie głowy z mokrymi i zaczesanymi do tyłu włosami. Na tej podstawie specjalista określi, jaki jest stan owłosienia i czy aktualna ilość posiadanych włosów kwalifikuje się do przeszczepu ich w miejsca łysiejące. Następnie umówieni zostaniecie Państwo na wizytę w Klinice, gdzie specjalista przeprowadzi dokładny wywiad lekarski i zaplanuje przeczep.
Więcej informacji na temat zabiegu i jego kosztów na stronie: spam.spam
Zapraszam na konsultacje.
Zauważyłam, że szukacie Państwo sposobu w walce z wypadającymi włosami.
Reprezentuję Klinikę Przeszczepiania Włosów i chciałam Państwa zainteresować naprawdę skuteczną metodą, która gwarantuje, że włosy pozostaną na głowie już na zawsze
Oto kilka informacji na temat transplantacji włosów:
Przeszczepianie włosów polega na przenoszeniu zdrowych cebulek włosów, pobranych najczęściej z tyłu głowy, w miejsca łysiejące. Do przeszczepu pobiera się włosy niezagrożone wypadaniem, dzięki temu w nowym miejscu pozostaną do końca życia. Efekt widoczny jest już po trzech miesiącach, bo tyle trwa powrót aktywności przeszczepionych mieszków włosowych. Po roku od zabiegu włosy osiągną długość ok. 9 – 12 cm. Sam zabieg nie jest bolesny, gdyż odbywa się w znieczuleniu miejscowym. Tego typu operacje są całkowicie bezpieczne i rekomendowane praktycznie wszystkim osobom, a także tym które utraciły włosy w wyniku poparzenia lub częściowej utraty włosów po naświetlaniu.
Pierwszym etapem takiego zabiegu jest konsultacja. W przypadku Kliniki Przeszczepiania Włosów pierwsza, wstępna konsultacja może odbyć się nawet przez Internet. Wystarczy przesłać zdjęcie głowy z mokrymi i zaczesanymi do tyłu włosami. Na tej podstawie specjalista określi, jaki jest stan owłosienia i czy aktualna ilość posiadanych włosów kwalifikuje się do przeszczepu ich w miejsca łysiejące. Następnie umówieni zostaniecie Państwo na wizytę w Klinice, gdzie specjalista przeprowadzi dokładny wywiad lekarski i zaplanuje przeczep.
Więcej informacji na temat zabiegu i jego kosztów na stronie: spam.spam
Zapraszam na konsultacje.
#5Jesli ktos mnie zapewni ze zabieg na pewno sie uda i wlosy sie przyjma i beda rosly to od razu sie zdecyduje.
Radze sobie sypiac na przerzedzenia topik i spryskuje lakierem potem zeby go troche utrwalic na wlosach,jak placki sie powieksza to juz mam namiary na zrobienie polperuki.
A moze same mi odrosna bo z tym cholernym lysieniem nic nie wiadomo
Radze sobie sypiac na przerzedzenia topik i spryskuje lakierem potem zeby go troche utrwalic na wlosach,jak placki sie powieksza to juz mam namiary na zrobienie polperuki.
A moze same mi odrosna bo z tym cholernym lysieniem nic nie wiadomo
#6nie ma nigdy 100% pewności że przeszczep się przyjmie, ja też używam proszku na łysienie i dobrze mi z tym, nie mam zamiaru się przeszczepiać.
#7Warto skonsultować się z dermatologiem, który obejrzy Twoją głowę i odpowie na pytanie, czy jest sens robić przeszczep czy nie. Nikt na forum nie ma takiej wiedzy, by móc stanowczo powiedzieć tak albo nie.
Pozdrawiam
molik2008-allegro
Pozdrawiam
molik2008-allegro
#8Sensowny lekarz nigdy ci nie do 100% pewnosci na udany przeszczep, zadko komu proponuje sam to juz pacjent musi poruszyc temat przeszczepu, raczej proponuje leczenie miejscowe lub leki do lykania. 

#9a może będziesz wyglądał super bez włosów? ja tam lubię łysych facetow.
#10Czy w starszym wieku mozliwy jest przeszczep - siwe naturalne wlosy . Czy takie siwe wlosy wogole sie kwalifikuja do przeszczepu.