Re: peruka na receptę
#2Czesc Agawa
Moge ci podpowiedziec jak to wyglada przy chemioterapii .Dostajesz wtedy od lekarza prowadzacego zlecenie na peruke ,przewaznie na syntetyczna i musisz ten papier podbic w punkcie gdzie w twoim rejonie sie podbija takie zlecenia ( np.na okulary , kule,.....)- w rejonie gdzie jestes zameldowana .Wtedy po dokonaniu tych formalnosci masz juz 250,00zl na taka recepte.
Jak kupujesz peruke w punkcie ,ktory takie recepty rozlicza to placisz o 250 zl mniej ,doplacasz roznice ceny .
Ja nie mialam zadnych problemow z otrzymaniem takiej recepty ,tylko czasowo to troche trwalo.
Ale warto ,bo masz ulgi 250 zl.dla mnie to byla znaczaca kwota.
Pozdrawiam
L.
Moge ci podpowiedziec jak to wyglada przy chemioterapii .Dostajesz wtedy od lekarza prowadzacego zlecenie na peruke ,przewaznie na syntetyczna i musisz ten papier podbic w punkcie gdzie w twoim rejonie sie podbija takie zlecenia ( np.na okulary , kule,.....)- w rejonie gdzie jestes zameldowana .Wtedy po dokonaniu tych formalnosci masz juz 250,00zl na taka recepte.
Jak kupujesz peruke w punkcie ,ktory takie recepty rozlicza to placisz o 250 zl mniej ,doplacasz roznice ceny .
Ja nie mialam zadnych problemow z otrzymaniem takiej recepty ,tylko czasowo to troche trwalo.
Ale warto ,bo masz ulgi 250 zl.dla mnie to byla znaczaca kwota.
Pozdrawiam
L.
#3witaj
Na perukę jak najbardziej możesz dostac receptę, tylko się najpierw zorientuj czy wolisz peruke naturalna, czy z włosów syntetycznych, bo jest inna kwota refundacji. Za perukę z włosów naturalnych jest większa dotacja z NFZ.
Na perukę jak najbardziej możesz dostac receptę, tylko się najpierw zorientuj czy wolisz peruke naturalna, czy z włosów syntetycznych, bo jest inna kwota refundacji. Za perukę z włosów naturalnych jest większa dotacja z NFZ.
#4Lekarze nie chcą dawać zleceń na peruki a jak już, to zasłaniają się ze mogą dać tylko na syntetyki, nie wiem o co w tym wszystkim biega przecież z wlasnej kieszeni tego nie pokrywają ...łaski też nie robią bo w końcu skoro staram się o receptę to jestem ubezpieczona...
#5Agatko, powiem szczerze, że mnie zaskoczyłaś tym, że lekarze nie chcą dawać recept na peruki. Ja obracam się w towarzystwie osób które noszą peruki i jeszcze nikt się nie skarżył żeby lekarz odmówił. Ale też nie wszystkim się taka recepta należy, napisz może z jakiego powodu chcesz receptę na perukę, to powiem czy lekarz ma prawo się wykręcać.
#6Dawno mnie tu nie było...choruję na AA i pisalam o lekarzach dermatologach że oni nie chcą wypisywać zlecen na peruki...ale w końcu znalazłam życzliwą lekarkę ktora bez problemu takowe zlecenie mi wypisała więc jak to mówią chylę czoło przed dermatologami 

#7ja nie mam szans na recepte , a wlosy marniutkie ,anemia ,mnie taka polekowa dopadla .
ratuje sie peruka na czas az wlosy dojda do normy .da sie przezyc ten okres ze sztucznymi wlosami
ratuje sie peruka na czas az wlosy dojda do normy .da sie przezyc ten okres ze sztucznymi wlosami
#9bardzo sie ciesze, że wreszcie trafiłas na normalnego lekarz, który nie robił problemu z wypisaniem zlecenia.
#10Według mnie lekarze nie powinni robić problemów z wypisaniem zlecenia, przez całe zycie płacimy składki, podatki ...po co skoro jest problem z dostaniem refundacji ....ale kraj