witam
Mam fajna peruke,ale troche jest w niej zadluga i zagesta grzywka.Myslalam zeby ja podciac troszeczke ale nie wiem czy moge to sama zrobic nozyczkami,czy musi to podciac fachowo fryzjer.
Ktos z was juz podcinal peruke,
Prosze o rade.
Dzieki z gory
Re: gdzie przystrzyc peruke
#2witam
Jeśli masz perukę do podcięcia, to lepiej nie rób tego sama. Ja sobie znalazłam super fryzjera, który rozumie, że raz podcięte włosy w peruce już nie odrosną. Najlepiej zrób wywiad wśród osób, które peruki noszą już jakiś czas, na pewno będą wiedziały, gdzie taki fryzjer jest. Ja swojego znalazłam w taki właśnie sposób. A samo podcięcie nie jest wcale drogie. I nie obcinaj od razu dużo, lepiej po pół centymetra parę razy. Żeby nie przedobrzyć.
Powodzenia
Jeśli masz perukę do podcięcia, to lepiej nie rób tego sama. Ja sobie znalazłam super fryzjera, który rozumie, że raz podcięte włosy w peruce już nie odrosną. Najlepiej zrób wywiad wśród osób, które peruki noszą już jakiś czas, na pewno będą wiedziały, gdzie taki fryzjer jest. Ja swojego znalazłam w taki właśnie sposób. A samo podcięcie nie jest wcale drogie. I nie obcinaj od razu dużo, lepiej po pół centymetra parę razy. Żeby nie przedobrzyć.
Powodzenia

#3czesc
Jeżeli chodzi o Twoje pytanko gdzie i jak przystrzyc peruke, to tez moge Ci poradziec ,abys tego nie robila sama. Musi to zrobic fachowiec, aby nie stracila fasonu i wygladala dobrze.Posluchaj naszych rad i zorientuj sie gdzie mozesz to zrobic ,bo nie kazdy fryzjer tego sie podejmie.
Jeżeli chodzi o Twoje pytanko gdzie i jak przystrzyc peruke, to tez moge Ci poradziec ,abys tego nie robila sama. Musi to zrobic fachowiec, aby nie stracila fasonu i wygladala dobrze.Posluchaj naszych rad i zorientuj sie gdzie mozesz to zrobic ,bo nie kazdy fryzjer tego sie podejmie.
#4potrzebuję perukę i nie wiem za bardzo gdzie ją kupić. Przez internet się obawiam, bo to moja pierwsza peruka i nie bardzo wiem, na co zwracać uwagę. Dlatego wolałabym w sklepie, ale jak byłam w jednym to nie było z czego wybrać. Czy są w okolicach Opola sklepy z perukami, gdzie tych peruk jest trochę do wyboru?
#5Opole daleko jest od krakowa , ale wiem ze wroclaw tez ma ten sklep. musisz sprawdzic informacje o sklepach we wroclawiu.
#6Wiem napewno ze we Wrocławiu jest sklep z perukami moja kuzynka tam właśnie kupowała i wygląda rewelacyjnie . Polecam
#7Najlepiej podejść do specjalistycznego sklepu i tam nabyć perukę. Wiem ,że we Wrocławiu jest taki sklep mają bardzo duzo peruk , tam można sobie coś wybrać i nie podcinać bo każda ingerencja fryzjera może skończyć sie fatalnie.
#8No tak z tym jest problem. Ale każda z nas , albo każdy ma swojego fryzjera do ktorego chodzi cały czasd, proponuję udac sie i porozmawiać szczerze czy da rade nam podciąć perukę tak jak tego sobie zyczymy. Napewno nie polecam fryzjera z marszu niestety
#9we Wrocławiu przy sklepie z perukami na legnickiej jest salon co chętnie podcina peruki, nawet im to wychodzi, chociaż jeśli chodzi o fryzjera to każdy ma inne preferencje- ja w każdym razie polecam:)